Melyek a testépítők ételek enni

Testépítés összpontosít épület a test izmait keresztül súlyemelés, táplálkozás. Akár rekreációs, akár versenyképes, a testépítést gyakran életmódnak nevezik, mivel nem tartalmazza mind az edzőterembe töltött időt, mind az edzőteremből.

Annak érdekében, hogy maximalizálja eredményeit az edzőteremből, az étrendre kell összpontosítania, mivel a rossz ételek fogyasztása káros lehet a testépítő céljaira.

Testépítés alapjai

A testépítés különbözik az olimpián történő erőemeléstől vagy emeléstől, mivel a versenytárs fizikai megjelenése helyett a fizikai erő megjelenése alapján ítélik meg.

Mint ilyen, testépítők törekszenek, hogy dolgozzon ki, és fenntartsák a kiegyensúlyozott, sovány, izmos testalkat.

Ehhez sok testépítő indul egy szezonon kívüli vacsora, majd egy in-Season módon-és vágási fázis, illetőleg, ismert, mint egy ömlesztési.

Az ömlesztési fázisban, amely tarthat hónapoktól évekig, testépítők emelje súlyok intenzíven azzal a céllal, eszik egy nagy kalóriatartalmú, fehérje-gazdag étrend, valamint az épület annyi izom, mint lehetséges.

A következő vágási fázis a lehető legtöbb zsír elvesztésére összpontosít, miközben fenntartja a fejlett izmokat az ömlesztési fázisban. Ez az étrend és a testmozgás 12-26 hetes időszakon belüli specifikus változásaival érhető el.

A testépítés előnyei

A testépítéshez számos egészségügyi előny kapcsolódik. A rend fenntartása és az izomépítés érdekében a testépítők gyakran gyakorolnak, miközben mind az ellenállást, mind az aerob edzést végzik.

Az ellenállás-képzés növeli az izom erejét és méretét. A túlzott izomerő együtt jár a rák, a szív-és vesebetegség, valamint számos más súlyos betegség okozta halálozás kockázatának csökkenésével.

Aerob testmozgás, amely testépítők rendszeresen végrehajtani, hogy csökkentse a testzsír, javítja a szív egészségét, és jelentősen csökkenti a kialakulásának kockázatát, vagy haldoklik a szívbetegség – az első számú gyilkos az USA-ban.

A testmozgás mellett a testépítők a táplálkozásukra is összpontosítanak. A gondos tervezés, testépítők lehet enni oly módon, hogy nem csak támogatja erőfeszítéseiket az edzőteremben, hanem tartja őket egészséges.

Az egészséges táplálkozás mintáját követve, beleértve az összes élelmiszercsoport tápanyag-sűrű ételeit ésszerű mennyiségben, jelentősen csökkentheti a krónikus betegségek kockázatát.

Minta menü egy hétig

Étrend testépítők általában le, mint korlátozó, ismétlődő, unalmas. A hagyományos testépítő étrend általában korlátozott élelmiszer-szelekciót és az élelmiszercsoportok közötti és azon belüli alacsony sokszínűséget foglal magában, ami az alapvető ásványi anyagok és vitaminok elégtelen beviteléhez vezethet

Ezért fontos, hogy a fajta beépüljön az étrendbe annak biztosítása érdekében, hogy táplálkozási szükségletei kielégüljenek – különösen a vágási szakaszban, amikor korlátozott kalóriát fogyaszt.

Minden étkezésnek és snacknek 20-30 gramm fehérjét kell tartalmaznia, hogy jobban támogassa az izomépítést.

Ha ömlesztési fázisban van, az élelmiszer-bevitel sokkal magasabb lesz, mint amikor vágási fázisban van.

Ugyanazok az ételek vannak a vágási fázisban, amelyeket ömlesztéskor élvezhet – csak kis adagokban.

Itt van egy minta egy hét testépítő menü:

  • Reggeli: rántotta gombával és zabliszttel.
  • Snack: alacsony zsírtartalmú túró áfonyával.
  • Ebéd: szarvas burger, fehér rizs és brokkoli.
  • Snack: protein shake és egy banán.
  • Vacsora: lazac, quinoa és spárga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *